Min Nutella Cheesecake

Här är Nutella Cheesecaken som jag gjorde igår till pappas födelsedag. Jag fick improvisera lite för jag hittade inget riktigt bra recept och den blev faktiskt jättegod! Godare än den Mars-cheesecaken jag gjorde förut.
Men sjukt mäktig haha!

 
 
Mums :)!

Botten:
200g Digestivekex
50g krossade hasselnötter
80g smör


Cheesecakefyllningen:
500g philadelphia
ca 400-500?g Nutella
(hade en 750gram burk hemma som det var taget lite ur från början, så vet inte exakt hur mycket det var kvar)
1 & 1/4 dl socker
en skvätt kallt kaffe
lite vaniljsocker
lite kakao
300 ml vispgrädde

Chokladglasyren:
1 ljus chokladkaka
1 mörk chokladkaka
vispgrädde
smör

Dekoration:
Ferrero Rochers ca 8 st.
riven choklad

******************************************************************************************************************************************

Lägg Ferrero Rocher chokladen i frysen så de bli lite hårda tills du ska dela dem.

Krossa Digestivekexen till smulor. Häll smulorna och de hackade hasselnötterna i en skål och blanda om. Smält smöret och häll i. Blanda ihop och häll sedan ut det i i en smörad kakform med löstagbara kanter. Pressa ut smulblandningen i botten tills den är kompakt. Ställ in i kylen medan du gör cheesecakefyllningen.

Häll i philadelphian och nutellan i en skål och vispa med elvisp tills det är ordentligt blandat. Tillsätt sockret och blanda igen. Sen tog jag lite kallt kaffe, typ en tesked vaniljsocker och lite kakao och vispade ihop allt igen.

Häll vispgrädden i en egen bunke och vispa tills den är fluffig.
Häll sedan ner den i philadelphiablandningen och rör om allting försiktigt för hand tills det är ordentligt blandat.

Ta ut formen ur kylen och häll ner cheesecakeblandningen. Ställ in den i frysen och frys i ca 3 timmar.

För att göra glasyren smälter du bara den ljusa chokladkakan och nästan hela av den mörka chokladkakan i en kastrull tillsammans med lite smör och vispgrädde. Måttade bara så vet inte hur mycket jag använde av det.
Låt det koka ihop och låt det sedan svalna innan du håller ut det över cheesecaken. 

Dela Ferrero Rocher chokladen försiktigt i halvor med en vass kniv. Jag provade att dela dem direkt efter att ha fryst dem i ett par timmar och det gick mindre bra än när jag lät de tina upp en aning innan. Så låt de vara ute ur frysen i några minuter innan du delar dem och lägg de sedan över cheesecaken som dekoration tillsammans med lite riven choklad.

Frys igen i någon timme minst.

Klart! :)

 

Grattis världens finaste pappa!

Idag fyller min pappa år, så ikväll blir det att fira honom med lite presenter och familjemiddag med oxfilé . Till efterrätt blir det tårta plus en Nutella cheesecake som jag håller på o göra just nu! :) Hoppas den blir god.
Grattis min fina pappa! <3
 
Mamma & Pappa på pappas födelsedag på Öland 2012 <3
 
 
 

Heldag på stan

Nu blir det myskväll hemma med pojkvännen efter en heldag i Stan med Toris.
Vi hade så mysigt, lunchade, fikade, shoppade och babblade:) Jag fick med mig två par nya jeans hem bland annat och Torun hittade en jättefin höstkappa så vi var väldigt nöjda med våra köp när vi åkte hemåt :)
Nu är jag bra trött och har ont i huvudet (som jag alltid får när jag har varit i stan en heldag) så nu blir det chillmode.
Här är lite bilder från idag:
 


 

It's all about the jacket

Såhär såg jag ut igår när jag och mamma åkte till Täby centrum för o shoppa lite. Hittade en del fina saker som jag tänkte visa sen. Bland annat två stickade tröjor inför hösten. 

Ser sjukt trött ut på de här bilderna. Sover så himla dåligt just nu, drömmer mardrömmar hela nätterna.
Surprise jag fick när jag såg fullmånen utanför fönstret nyss...NOT.
Drömmer alltid mardrömmar och sover dåligt när det är fullmåne.
Klänning - BikBok, Jacka - H&M Divided, Skor - DinSko

 

Oops I did it again...

Haha I know, I've got some serious bikinishoppingproblems!
Men nu när vi ska till Kap Verde i höst så har jag ju en ganska bra ursäkt till att få shoppa lite nya bikinis? :) Älskar de här två som jag precis klickade hem från Nelly.com


 
 

JAPP-Cheesecake

Förra veckan provade jag på att laga en JAPP-cheesecake. Här är resultatet. Den blev god!
Martin blev glad, JAPP är hans favoritchoklad :)
 
Botten:
250 gram Digestivekex
80g smör

Cheesecake:
500g philadelphia
1 och 1/4 dl strösocker
300ml vispgrädde
3st dubbel JAPP

chokladsås:
1 chokladkaka
2 matskedar grädde

o'hoy kolasås (orkade inte göra en egen haha)

************************************************************************************************************************************
Krossa Digestivekexen till småsmulor i en bunke. Smält smöret och häll i. Blanda om. 
Häll i kexblandningen i en form med löstagbarakanter som du smörat lite.

Lägg Philadelphiaosten i en bunke och tillsätt sockret. Vispa ihop med elvisp. Häll i småbitar av JAPPen.
Jag tog ungefär 1 1/2 - 2 dubbeljapp tror jag.
Vispa grädden i en separat bunke tills den är fluffig och häll sedan ner den i philadelphiaskålen. Blanda ner försiktigt för hand.

Smält chokladen i en kastrull och blanda i grädden. Låt svalna.

Gå till köksskåpet och ta fram den färdiga kolasåsen, helst med din högra hand.

Nu är det dags att göra lagren.

Häll i hälften av cheesecakesmeten i formen.
Häll på lite chokladsås och kolasås.
Häll i resten av cheesecakesmeten
och häll chokladsås och kolasås på toppen. Jag tog en trätandpetare och svirvlade fram och tillbaka över såserna så de skapades ett fint marmormönster. Avsluta med några större bitar JAPP runt om på toppen som dekoration. In i frysen i 4 timmar eller mer.

Servera med vispgrädde och lite mer kolasås :)

Kaloribomb? Njaaaaaaa.... :)

 

Kap Verde

Häromdagen bokade jag och pojkvännen en resa till Kap Verde! :) Den 15 oktober åker vi bort från höstrusket i en vecka för lite sol och värme! Det ska bli så mysigt! Vi kommer bo på ett jättefint hotell som ser ut som ett stort sagoslott och de har världens största pool. Kan det bli bättre? Ja, All Inclusive! och sa jag att den ligger precis vid stranden också?
Drömmen

 
 

Fashionweek

Igår och i måndags har jag varit på Stockholm Modecenter och hjälpt en vän till familjen att sälja sina fina väskor De Montaigne. Det var väldigt roligt att få se hur allt går till och kolla in alla fina vårkollektioner. Det är liksom inte ens höst än och redan ska man prata om vårens trender. Det gick väldigt bra iallafall och var lärorikt och roligt att få vara med och hjälpa till :)



 
 
 

RSS 2.0