Gott nytt år! <3

 
 


 
 

Skor!

 
Hittade massor med snygga skor på ASOS.com's rea! Snart kommer dessa hem till mig :)! wie!

 

nyårsinspo....

I år kommer jag nog köra på en svart klänning och guldiga detaljer till det! 
 
 
 

Julen 2013

Ni som känner mig vet att jag älskar allt som har med julen att göra. Jag blir som ett litet barn igen så fort det ens börjar närma sig December. Jag måste ha en chokladkalender och alla i familjen måste ha varsin strumpa som hänger vid öppna spisen, fylld med varsin liten julklapp som öppnas på julaftonsmorgonen.

Jag älskar att pynta här hemma inför julen. Om jag fick bestämma skulle juldekorationerna upp i mitten av oktober typ. Klä granen är nog det som jag ser allra mest fram emot bortsett från själva julafton. Och att klä granen tas på störtsa allvar. Med noga utvalda platser att fördela alla kulorna på. Alla blåa kulor kan ju inte hänga på samma ställe i en liten klump tex, utan de måste vara utspridda jämt över hela granen. 
Vi klär granen tillsammans medan vi lyssnar på julsånger och när vi är klara finns det nog inte en enda gren kvar utan en julkula på. Målet är att få den att se ut som en riktig Disneygran och det lyckas vi alltid bra med tack vare alla kulor :) Det blir så himla mysigt i vardagsrummet när den står där klädd och fin. Den borde få stå där och se fin ut året om <3.

Sen tycker jag inte särskilt mycket om pepparkakor men när det är jul måste man ju baka lite pepparkakor och i år köpte vi massor med pepparkaksdekorationer att dekorera dem med, vi som annars aldrig har varken glasyr eller annat på våra pepparkakor. I år satsade vi verkligen. Jag hade köpt några muffinsformar i form av tomtar och snögubbar också och tänkte baka sånna, det var storslagna planer smidda. Vi skulle ha uppesittarkväll den 23:e efter jag kommit hem från jobbet och rimma långa fyndigt utklurade rimm på paket bland annat.
Istället blev jag och Martin sjuka i halsfluss och natten till julafton blev mamma matförgiftad.

Pappa väckte mig på julaftons morgonen och berättade att mamma låg och sov fortfarande för att hon varit uppe och spytt på natten och frågade var han kunde hitta en hink.
Jag trodde att han skämtade ärligt talat. "Men hallå mamma behöver inter klä ut sig till tomte och komma och knacka på om det är det ni försöker köra" tänkte jag.
Nog för att jag är som ett barn när julen är här men där går gränsen.
Mamma är ju för tusan aldrig sjuk *peppar peppar* ofta hon blir det natten till julafton helt plötsligt?

Men jo så var det. Mamma låg och sov och jag hade halsont, snuva, och feber från och till. 
Yay..

I våran familj så brukar vi alltid ha en stor frukost tillsammans på julafton, där vi dukar upp en buffé av olika youghurtar, flingor, bröd och olika pålägg, frukt, nygräddade våfflor, oboy, juicer, you name it!
Men eftersom mamma var sjuk och inte ville ha någon frukost så strök vi det på julafton i år.
Dagen började bra alltså..

Lagom till Kalle började kom iallafall mamma upp på benen och mådde bättre, så vi kunde iallafall titta på det tillsammans och efter det dela våra julklappar och äta julmiddag som vanligt <3

Eftersom jag och mamma är sådana julälskare så kanske det inte är svårt att förstå hur jag/vi mår på julaftonskvällen. Då går jag inte i en liten depp-mode och deppar över att det är ett helt år kvar till nästa julafton:(

Så från och med förra året så bestämde jag och mamma oss för att vi skulle dela upp julen och fira den i två dagar. Den 24:e är julafton 1 och den 25:e är julafton 2. Eftersom jag kan behöva jobba på julafton fram till kl 14, så känns det inte lika jobbigt att flänga hem och precis komma i tid till Kalle börjar om jag vet att jag har en till liten julafton att fira dagen efter iaf, och de åren jag är ledig har vi två dagar att fira på:). Så därför har vi gjort så. Vi firar 2 julaftnar! :) Vi delar upp alla julklappar så vi delar lika många på julafton som dagen efter, vi har våran julfrukost den dagen också och vi ser på en "Disneyjul" dvd med blandade vintriga dinseyavsnitt som ersättare för Kalle, givetvis också kl 15 :)

Så den 25:e när mamma mådde bättre och tack och lov min halsfluss inte hade hunnit blivit som värst än så fick vi en fin julafton 2 iallafall. Och detta året blev det ju att Marre var med oss och firade för första gången då! :) Vi har alltid firat på varsitt håll, han med sin familj och jag med min familj, men den 25:e var han ju här hemma igen så då fick vi fira julafton 2 tillsammans alla fem här hemma :) Tänk va fiffigt att ha två julaftonar ibland :)

Men visst är det typiskt. Julen som är helt helig för oss och så råkar man bli sjuk just den dagen på året. Jag som drack actimel och proviva och försökte vara så nyttig och allt inför julen för att inte bli sjuk. typsikt.
Kändes ju lite snopet, vi som längtat så mycket och planerat i veckor. Men, men, på't igen till nästa år då!


Dagen efter det dock så var jag så sjuk så jag trodde jag skulle döö typ. Värsta jag varit med om på länge. Inte nog med att jag hade halsflussen utan jag har fått någon förkylning ovanpå det också, så jag gick omkring med selmhosta, halsont, feber från och till, rinnsnuva, ont i huvudet, täppt i näsan.
Är så glad att jag inte mådde så dåligt på julafton iallafall!
Jag är fortfarande inte helt kry igen men tack och lov så känns det som att det börjat vända nu, och feber är iallafall borta! :)


Vill verkligen vara kry till imorgon då det är nyårsafton ju!

Hoppas ni hade en underbar jul och får ett underbart nyår <3!
julfrukosten uppdukad<3 

mums!<3
Buster fick såklart också julklapp :)
Här väntar han tålmodigt på ett "varsågod" så han kan få kasta sig över det och öppna det.
Mamma hade slagit in julklappar såå fint med massor av snören i olika färger!

Juulgraaan <3
 

Bilder från Kap Verde <3

Åh, va mysigt vi hade det på våran semseter i Kap Verde. När man tittar på alla bilder så längtar man tillbaka så mycket. Det kunde inte varit bättre. All inclusive, poolbar, 5-stjärnigt hotell precis vid stranden, 28grader i havet. Efter att vi fick byta rum fick vi även ett rum med balkong och världens havsutsikt. Underbart! <3


 
 

Julklappstips från H&M under 100:-

 

 

Julklappstips för makeuplovers, under 200:-


Från Kicks.se

 
 

RSS 2.0