JAPP-Cheesecake

Förra veckan provade jag på att laga en JAPP-cheesecake. Här är resultatet. Den blev god!
Martin blev glad, JAPP är hans favoritchoklad :)
 
Botten:
250 gram Digestivekex
80g smör

Cheesecake:
500g philadelphia
1 och 1/4 dl strösocker
300ml vispgrädde
3st dubbel JAPP

chokladsås:
1 chokladkaka
2 matskedar grädde

o'hoy kolasås (orkade inte göra en egen haha)

************************************************************************************************************************************
Krossa Digestivekexen till småsmulor i en bunke. Smält smöret och häll i. Blanda om. 
Häll i kexblandningen i en form med löstagbarakanter som du smörat lite.

Lägg Philadelphiaosten i en bunke och tillsätt sockret. Vispa ihop med elvisp. Häll i småbitar av JAPPen.
Jag tog ungefär 1 1/2 - 2 dubbeljapp tror jag.
Vispa grädden i en separat bunke tills den är fluffig och häll sedan ner den i philadelphiaskålen. Blanda ner försiktigt för hand.

Smält chokladen i en kastrull och blanda i grädden. Låt svalna.

Gå till köksskåpet och ta fram den färdiga kolasåsen, helst med din högra hand.

Nu är det dags att göra lagren.

Häll i hälften av cheesecakesmeten i formen.
Häll på lite chokladsås och kolasås.
Häll i resten av cheesecakesmeten
och häll chokladsås och kolasås på toppen. Jag tog en trätandpetare och svirvlade fram och tillbaka över såserna så de skapades ett fint marmormönster. Avsluta med några större bitar JAPP runt om på toppen som dekoration. In i frysen i 4 timmar eller mer.

Servera med vispgrädde och lite mer kolasås :)

Kaloribomb? Njaaaaaaa.... :)

 

Kommentarer
Postat av: Torun

AHmen bjuuuuuudråååå! :D <3

Svar: haha den är uppäten redan :( Men kan göra en ny till på torsdag ;) höhö! <3
mixie

2013-08-20 @ 18:30:44
Postat av: Emilia

Hur många bitar blir det?

2016-02-20 @ 08:45:14
Postat av: Emilia

Hur många bitar blir der?

2016-02-20 @ 08:46:39
URL: http://mixies.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0