Min Nutella Cheesecake
Här är Nutella Cheesecaken som jag gjorde igår till pappas födelsedag. Jag fick improvisera lite för jag hittade inget riktigt bra recept och den blev faktiskt jättegod! Godare än den Mars-cheesecaken jag gjorde förut.
Men sjukt mäktig haha!
Men sjukt mäktig haha!
Mums :)!
Botten:
200g Digestivekex
50g krossade hasselnötter
80g smör
Cheesecakefyllningen:
500g philadelphia
ca 400-500?g Nutella
(hade en 750gram burk hemma som det var taget lite ur från början, så vet inte exakt hur mycket det var kvar)
1 & 1/4 dl socker
en skvätt kallt kaffe
lite vaniljsocker
lite kakao
300 ml vispgrädde
Chokladglasyren:
1 ljus chokladkaka
1 mörk chokladkaka
vispgrädde
smör
Dekoration:
Ferrero Rochers ca 8 st.
riven choklad
******************************************************************************************************************************************
Lägg Ferrero Rocher chokladen i frysen så de bli lite hårda tills du ska dela dem.
Krossa Digestivekexen till smulor. Häll smulorna och de hackade hasselnötterna i en skål och blanda om. Smält smöret och häll i. Blanda ihop och häll sedan ut det i i en smörad kakform med löstagbara kanter. Pressa ut smulblandningen i botten tills den är kompakt. Ställ in i kylen medan du gör cheesecakefyllningen.
Häll i philadelphian och nutellan i en skål och vispa med elvisp tills det är ordentligt blandat. Tillsätt sockret och blanda igen. Sen tog jag lite kallt kaffe, typ en tesked vaniljsocker och lite kakao och vispade ihop allt igen.
Häll vispgrädden i en egen bunke och vispa tills den är fluffig.
Häll sedan ner den i philadelphiablandningen och rör om allting försiktigt för hand tills det är ordentligt blandat.
Ta ut formen ur kylen och häll ner cheesecakeblandningen. Ställ in den i frysen och frys i ca 3 timmar.
För att göra glasyren smälter du bara den ljusa chokladkakan och nästan hela av den mörka chokladkakan i en kastrull tillsammans med lite smör och vispgrädde. Måttade bara så vet inte hur mycket jag använde av det.
Låt det koka ihop och låt det sedan svalna innan du håller ut det över cheesecaken.
Dela Ferrero Rocher chokladen försiktigt i halvor med en vass kniv. Jag provade att dela dem direkt efter att ha fryst dem i ett par timmar och det gick mindre bra än när jag lät de tina upp en aning innan. Så låt de vara ute ur frysen i några minuter innan du delar dem och lägg de sedan över cheesecaken som dekoration tillsammans med lite riven choklad.
Frys igen i någon timme minst.
Klart! :)
Botten:
200g Digestivekex
50g krossade hasselnötter
80g smör
Cheesecakefyllningen:
500g philadelphia
ca 400-500?g Nutella
(hade en 750gram burk hemma som det var taget lite ur från början, så vet inte exakt hur mycket det var kvar)
1 & 1/4 dl socker
en skvätt kallt kaffe
lite vaniljsocker
lite kakao
300 ml vispgrädde
Chokladglasyren:
1 ljus chokladkaka
1 mörk chokladkaka
vispgrädde
smör
Dekoration:
Ferrero Rochers ca 8 st.
riven choklad
******************************************************************************************************************************************
Lägg Ferrero Rocher chokladen i frysen så de bli lite hårda tills du ska dela dem.
Krossa Digestivekexen till smulor. Häll smulorna och de hackade hasselnötterna i en skål och blanda om. Smält smöret och häll i. Blanda ihop och häll sedan ut det i i en smörad kakform med löstagbara kanter. Pressa ut smulblandningen i botten tills den är kompakt. Ställ in i kylen medan du gör cheesecakefyllningen.
Häll i philadelphian och nutellan i en skål och vispa med elvisp tills det är ordentligt blandat. Tillsätt sockret och blanda igen. Sen tog jag lite kallt kaffe, typ en tesked vaniljsocker och lite kakao och vispade ihop allt igen.
Häll vispgrädden i en egen bunke och vispa tills den är fluffig.
Häll sedan ner den i philadelphiablandningen och rör om allting försiktigt för hand tills det är ordentligt blandat.
Ta ut formen ur kylen och häll ner cheesecakeblandningen. Ställ in den i frysen och frys i ca 3 timmar.
För att göra glasyren smälter du bara den ljusa chokladkakan och nästan hela av den mörka chokladkakan i en kastrull tillsammans med lite smör och vispgrädde. Måttade bara så vet inte hur mycket jag använde av det.
Låt det koka ihop och låt det sedan svalna innan du håller ut det över cheesecaken.
Dela Ferrero Rocher chokladen försiktigt i halvor med en vass kniv. Jag provade att dela dem direkt efter att ha fryst dem i ett par timmar och det gick mindre bra än när jag lät de tina upp en aning innan. Så låt de vara ute ur frysen i några minuter innan du delar dem och lägg de sedan över cheesecaken som dekoration tillsammans med lite riven choklad.
Frys igen i någon timme minst.
Klart! :)
Kommentarer
Trackback